مولوسکوم تناسلی
مولوسکوم کنتاژیوزوم یا مولوسکوم عفونی نوعی عفونت ویروسی است که باعث ایجاد جوش های کوچکی روی پوست میشود. این بیماری از طریق تماس با پوست آلوده مثلاً هنگام رابطهی جنسی منتقل میشود که میتواند منجر به بروز مولوسکوم تناسلی شود. این جوشها خود به خود برطرف میشوند و خطرناک نیستند.
علائم مولوسکوم
برجستگی های گنبدی شکل کوچک با یک فرورفتگی در وسط برجستگی که اصطلاحا به آن ناف می گویند. این برجستگی ها اندازه ی متفاوتی دارند و ممکن است از یک سر سنجاق تا پاک کن ته مداد یعنی از 2 تا 5 میلیمتر دیده شوند. در اکثر افراد جوش ها بصورت گروهی مشاهده می شوند گرچه ممکن است به صورت تک تک هم روی پوست ایجاد شود.
اگر سیستم ایمنی افراد ضعیف باشد، این جوش ها اندازه ی بزرگتری داشته و در گروههای بزرگتری روی پوست ظاهر میشوند.
این برجستگی ها سفید رنگ بوده و معمولا هاله ی صورتی رنگی آن ها را احاطه کرده است و معمولاً خارش ندارند.
این جوش ها ممکن است هرجای بدن بروز کنند ، به جز کف دستها و کف پاها لذا منحصر به ناحیه تناسلی نیستند.
درمان قطعی مولوسکوم تناسلی
از آنجا که مولوسکوم کنتاژیوزوم در افراد سالم به خودی خود ظرف 6 تا 12 ماه از بین می رود ، لذا درمان خاصی لازم نیست. اما در مواردی مثل قابل رویت بودن ضایعه ، وجود حساسیتهای زمینهای ، و تمایل به پیشگیری از انتقال، درمان لازم میشود.
اگر ضایعه ها در ناحیهی تناسلی باشند (روی آلت تناسلی یا اطراف آن ، بخش خارجی دستگاه تناسلی زنان ، دهانه ورودی واژن یا اطراف مقعد) درمان مولوسکوم توصیه می شود.
در صورتی که در این نواحی ضایعه را مشاهده کردید ، بهترین راه این است که به پزشک مراجعه کنید چون این احتمال وجود دارد که بیماری همراه دیگری نیز داشته باشید که ضمن تماس جنسی ، منتقل شود.
دکتر سعیده کردجزی جراح و متخصص بیماری های زنان می باشند و به ارائه انواع خدمات پزشکی به بانوان می پردازند. شما می توانید برای برقراری ارتباط با ایشان با شماره های 35232244-031 و 09134821600 تماس حاصل فرمایید.